Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Victor Kaminsky П'ятница, 19.04.2024, 02:13
Приветствую Вас Гость | RSS
 
 
Головна » 2009 » Січень » 15 » Подарунок на мільйон
Подарунок на мільйон
19:46
Подарунок на мільйон  
Автор Лідія Мельник  
Директор Львівської філармонії знає, як здолати кризу

 
"А ти попри (з наголосом на останньому складі) всі негаразди", - спадає на думку фраза Ліни Костенко після спілкування із директором Львівської обласної філармонії Володимиром Сивохопом. 

У залі та репетиційних класах по-справжньому тепло та безпечно: аварійна ще з 1976 року котельня вже не загрожує вибухнути простісінько під сценою, оскільки цього року тут встановили нову опалювальну систему, а також реконструювали "єще австріяцьку", найбільш раціонально продуману тепловентиляцію залу. У відремонтованому фойє, де постійно відбуваються експозиції галереї "Філ-Арт", постамент із дорогого мармуру вже чекає на погруддя символічного патрона концертного залу - легендарного львівського композитора Станіслава Людкевича. Місцевий симфонічний оркестр репетицій наразі не проводить, бо саме концертує у найбільших залах Іспанії. Натомість, на самого Миколая прибув чи не найбільший цьогорічний подарунок - не лише для філармонії, але й для усіх львівських меломанів: новісінький концертний рояль реномованої фірми "Steinway and Sons" для Львова особисто підбирав у гамбурзькому салоні усесвітньо відомий піаніст Володимир Крайнєв. 

"Рік, що минає, вже сьогодні можна назвати "роком приємної втоми, - резюмує директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп. - Роком перетворення нещасного збиткового закладу на успішну концертну установу. Роком формування команди - нас в усьому підтримували в ЛОР та ЛОДА, велика заслуга й особисто начальника обласного управління культури та туризму Галини Дорощук". 

Львів'яни, котрим небайдуже музичне життя, і справді вже встигли відчути позитивні зміни. За рік, що минув, у місцевій філармонії відбулося декілька фестивалів світового рівня, а також низка джазових концертів, музично-літературних акцій. "Наступний рік мав би стати роком стабільності, утвердження обраних пріоритетів", - прогнозує пан Сивохіп, сподіваючись, що криза омине концертну установу боком. В амбітних планах директора - реконструкція концертного залу, а на афішах наступних місяців - презентація нового концертного рояля вартістю 1 млн грн за участі відомих молодих піаністів, а також першого компакт-диска Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії. До речі, на відміну від інших установ культури, тут наразі не планують піднімати ціни на квитки, які й далі коштуватимуть від 20 до 50-60 грн.

08.01.2009 № 738 "Суботня пошта"


Просмотров: 987 | Добавил: viktor-kaminsky | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 1
1 Vasyl  
0
Volodymyr Stepanovych zawzhdy buw probywnoju osoboju.Nichogo dywnogo.Ljudyna znaje chogo hoche .Viktore Jewstachowychu,djakuju za cikawi materialy.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Міні-чат
300
Друзья сайта
          КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
          ПЕРЕКЛАДАЧ ОНЛАЙН
          Счётчик MyCounter
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Viktor Kaminsky © 2024