Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Victor Kaminsky Середа, 24.04.2024, 18:30
Приветствую Вас Гость | RSS
 
 
Головна » 2009 » Січень » 16 » 50-літня «Академія» узяла участь у міжнародному фестивалі «Січневі музичні вечори»
50-літня «Академія» узяла участь у міжнародному фестивалі «Січневі музичні вечори»
20:23
Учетверте камерний оркестр «Академія» Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка під керівництвом народного артиста України Артура Микитки дав концерт у програмі XXI міжнародного фестивалю «Січневі музичні вечори у Бресті», – про це сьогодні, 16 січня, повідомив кореспондент ЗІКу. 

Потрапивши уперше на широко відомий білоруський музичний фестиваль із музикою Мирослава Скорика, виконанням якої диригував сам автор, львів’яни настільки сподобалися брестським меломанам, що очікування «Академії» на «Січневих музичних вечорах у Бресті» стало традиційно прогнозованим. Це свідчить про велику довіру до львівської музичної (і насамперед струнної) школи, адже Брест має високоосвічену публіку, яку тішили своїм неперевершеним мистецтвом і Володимир Співаков, і незабутній Святослав Ріхтер. Попри те, що Брест не є столицею, однак місту вдалося через десятиліття передати естафету в потребі мистецтва молодому поколінню, зберегти свій фестиваль і вдихнути в нього нове життя. Січневі афіші в Бресті рясніють зірковими іменами. Цьому неабияк сприяє географічне розташування міста на пограниччі трьох європейських держав. Зазвичай фестивальні імпрези не мають вигляду стандартних концертів із двох відділень по 45 хвилин, а є демонстрацією однієї великої серйозної програми та кількох менших ансамблевих репрезентацій.

«Нам щастило на добрих партнерів, із якими довелося концертувати на «Січневих музичних вечорах» у Бресті це і флейтисти, і кларнетисти, і Московський камерний хор під керівництвом Володимира Мініна. Цього року «Академія» репрезентувала свій україно-польський проект, якого ще ніхто не чув, окрім львів’ян – програму «Історія танго Астора П’яцолли», де соло на банденеоні виконує неперевершений Клаудіуш Баран, а диригує відомий краківський перкусіоніст Станістав Велянек. Після піврічної перерви ми зустрілися знов, цього разу – у прекрасному концертному залі Брестського театру драми. Окрім головної програми, оркестр «Академія» у складі 15 інструменталістів, мав іще й інші виступи із італійською бароковою музикою, під час яких гарно себе зарекомендували наші солісти Роксоляна Закопець та Андрій Зан. Нам приємно, що фестивальна афіша об’єднала своєю програмою нашу «Академію» із скрипалькою Ліліаною Ісакадзе, котра мала виступ із Мінським національним камерним оркестром, та В’ячеславом П’явком, який привіз «Парад тенорів», а також із солістами Більшого театру в Москві, артистами з Бразилії та Італії», – прокоментував професор Артур Микитка.

До речі, 2009 рік пройде для оркестру «Академія» під знаком підготовки до 50-ліття від дня заснування колективу. Нагадаємо, що львівський камерний оркестр було створено 1959 року, тоді ж відбулися й перші виступи. Однак перша афіша великого публічного концерту, підготовленого світлої пам’яті професоркою Олександрою Деркач, датована вже 1960 роком. На честь свого 50-ліття «Академія» цього року влаштує фестиваль-ретроспективу і влаштує на травневому фестивалі «Віртуози» спеціальний концерт і запросить на нього свого співзасновника й концертмейстера Матіаса Вайцнера, який тепер мешкає у Ліоні.

Просмотров: 974 | Добавил: viktor-kaminsky | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Міні-чат
300
Друзья сайта
          КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
          ПЕРЕКЛАДАЧ ОНЛАЙН
          Счётчик MyCounter
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Viktor Kaminsky © 2024