Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Victor KaminskyЧетвер, 25.04.2024, 22:02
| RSS
 
 
Головна » Архів новин

Новини
Політ скасовано  
Автор Лідія Мельник  
21.01.2009 № 743 
"Led Zeppelin" не виступатиме без Роберта Планта

Довгоочікуваного реюніону, а відтак і концертного туру культової групи "Led Zeppelin", найімовірніше не відбудеться. Такою заявою минулого тижня розчарував мільйони фанатів в усьому світі Пітер Менш, менеджер гітариста "цеппелінів" Джиммі Пейджа. 

Найцікавіше, що буквально напередодні той-таки Менш переконував шанувальників, що тур відбудеться за будь-яких обставин, уже відомі конкретні дати концертів та маршрут. Однак незмінний лідер "Led Zeppelin" Роберт Плант відмовився брати участь у цьому проекті. Нагадаємо, в останні роки Плант активно займається сольною кар'єрою, а також співпрацює із кантрі-виконавицею Елісон Краус. За словами фронтмена "цеппелінів", які цитує більшість великих світових інформагенцій, у його найближчі плани не входили спільні виступи із колишніми колегами. 

Чутки про ймовірне відродження "Led Zeppelin" - на сцені та в рекордин ... Читати дальше »
Просмотров: 814 | Дата: 10.02.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Концерт як міф  
Автор Лідія Мельник  
04.02.2009 № 749 
"Ваґнер-гала" завершив черговий Міжнародний фестиваль пам'яті Миколи Колесси у Львові

Опери Ріхарда Ваґнера - одного із найславетніших і водночас найбільш міфологізованих німецьких композиторів доби романтизму - вкрай рідко можна почути на львівській сцені. Меломани ще пам'ятають "Тангейзера" та "Лоенгріна", а історія Львівської опери - навіть цілу тетралогію "Перстень нібелунга". Щоправда, ставили її тут понад століття тому. 

Тож кожне виконання навіть фрагментів творів Великого реформатора, як невипадково називають Ваґнера завдяки тим революційним змінам, які він вніс у мистецтво музичного театру, - справжня подія для міста. Чи не тому зал Львівської філармонії недільного вечора заповнили ті, кому цікава як творчість німецького композитора, більше знаного із легенд, аніж "живих" виконань, так і шанувальники відомих у цілому світі імен - дириґента Романа Кофмана та однієї із найкращих на сьогодні ваґнерівс ... Читати дальше »
Просмотров: 855 | Дата: 10.02.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 28/2009

Про присвоєння Є.Станковичу звання Герой України

За визначний особистий внесок у примноження світової скарбниці музичного мистецтва, багаторічну плідну творчу діяльність на ниві збагачення національної культури постановляю:

Присвоїти звання Герой України з врученням ордена Держави СТАНКОВИЧУ Євгену Федоровичу - композиторові, голові правління Національної спілки композиторів України, м.Київ.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

16 січня 2009 року

Просмотров: 843 | Дата: 23.01.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Тетяна Козирєва
«Дзеркало тижня»

Цими днями у Львові часто згадували автора «Червоної рути». Сколихнула пам’ять про композитора його сім’я — сестри Оксана і Галина та чоловік Галини — Любомир Криса, видавши фотоальбом «Вернись із спогадів… Володимир Івасюк»

Автору цих рядків пощастило одній із перших побачити унікальне видання. Обсяг роботи вражає. У збірнику — понад 800 світлин. Тут вам і маленьке буковинське містечко Кіцмань, у якому народився Володя і де минуло його дитинство, і Чернівці, в яких майбутній композитор вчився на лікаря, і Львів, де Володимир Івасюк злетів на крилах всесоюзної слави, і де його, 30-річного, наздогнала смерть…

Фотографії вплетені в уривки з книжки «Монолог перед обличчям сина», автор якої — батько Володимира, Михайло Григорович, що на 16 років пережив первістка і до кінця життя так і не оговтався від горя й нестерпного болю, які й намагався перелити в рядки «Монологу». Кілька сторінок у виданні — присвята старш ... Читати дальше »
Просмотров: 1029 | Дата: 22.01.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

В національній філармонії України відбувся концерт з циклу Романа Кофмана «Великі імена» з нагоди 200-річчя від дня народження Фелікса Мендельсон-Бартольді. Виконавці: Київський камерний оркестр, солістка  - Анастасія Пилатюк (скрипка), диригент – Роман Кофман.
В програмі прозвучали Симфонія №12 для струнного оркестру соль минор (з юнацьких симфоній), Концерт для скрипки з оркестром ре мінор, Симфония №4 «Італьянская» ля мажор.
Талановита скрипалька Анастасія Пилатюк блискуче виконала концерт, продемонструвала яскраву гру. 
 
Просмотров: 931 | Дата: 20.01.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Hymn “Mężu natchniony przez łaskę”до віршів Św. Józefa Bilczewskiego для сопрано, барітона, мішаного хору та симфонічного оркестру, присвячений Папі Іоану Павлу ІІ (2008) був записаний на CD в Польщі (солісти Януш Шром, Анна Серафіньська, диригент Тадеуш Віхерк), а 30 березня 2008 року був виконаний у Вільнюсі (Литва). 

http://www.youtube.com/watch?v=pzrsZjdiA4w

Просмотров: 993 | Дата: 19.01.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Комментарии (0)

Учетверте камерний оркестр «Академія» Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка під керівництвом народного артиста України Артура Микитки дав концерт у програмі XXI міжнародного фестивалю «Січневі музичні вечори у Бресті», – про це сьогодні, 16 січня, повідомив кореспондент ЗІКу. 

Потрапивши уперше на широко відомий білоруський музичний фестиваль із музикою Мирослава Скорика, виконанням якої диригував сам автор, львів’яни настільки сподобалися брестським меломанам, що очікування «Академії» на «Січневих музичних вечорах у Бресті» стало традиційно прогнозованим. Це свідчить про велику довіру до львівської музичної (і насамперед струнної) школи, адже Брест має високоосвічену публіку, яку тішили своїм неперевершеним мистецтвом і Володимир Співаков, і незабутній Святослав Ріхтер. Попри те, що Брест не є столицею, однак місту вдалося через десятиліття передати естафету в потребі мистецтва молодому поколінню, зберегти свій фестиваль і вдихнути в нього нове життя. Січневі ... Читати дальше »
Просмотров: 974 | Дата: 16.01.2009 | Рейтинг: 5.0/3 | Комментарии (0)

Подарунок на мільйон  
Автор Лідія Мельник  
Директор Львівської філармонії знає, як здолати кризу

 
"А ти попри (з наголосом на останньому складі) всі негаразди", - спадає на думку фраза Ліни Костенко після спілкування із директором Львівської обласної філармонії Володимиром Сивохопом. 

У залі та репетиційних класах по-справжньому тепло та безпечно: аварійна ще з 1976 року котельня вже не загрожує вибухнути простісінько під сценою, оскільки цього року тут встановили нову опалювальну систему, а також реконструювали "єще австріяцьку", найбільш раціонально продуману тепловентиляцію залу. У відремонтованому фойє, де постійно відбуваються експозиції галереї "Філ-Арт", постамент із дорогого мармуру вж ... Читати дальше »
Просмотров: 987 | Дата: 15.01.2009 | Рейтинг: 5.0/3 | Комментарии (1)

Олів’є Мессіан, релікт із майбутнього  
Автор Маркус Белльгайм  

  До теми:
Музикант нашого часу  
Маркус Белльгайм, німецький піаніст, про Моцарта, Мессіана і сучасну музику 

11 грудня 2008 року минуло сто років від дня народження Олів'є Мессіана. Про цього французького композитора, органіста, теоретика музики та педагога ще за життя говорили як про неординарну постать, що, можливо, є однією із небагатьох, яка залишить для нащадків яскравий слід у музичній історії. Мессіан зумів створити не лише власну мову в зітканім із протиріч та новацій лексиконі ХХ ст., але й власний світ, наповнений глибокою вірою в Бога, григоріанськими наспівами та індійськими ладами, співом птахів і піснями кохання й смерті. Водночас Олів'є Мессіан був людиною суперечностей. Спершу сучасники ставились до його творчості вельми скептично, вважаючи, що вона не відповідає духові часу. Згодом він став наставником для кількох генерацій най ... Читати дальше »
Просмотров: 1561 | Дата: 15.01.2009 | Рейтинг: 4.3/3 | Комментарии (0)

Улюбленці музичного електорату  
Автор Лідія Мельник  
15.01.2009 № 741
"Суботня пошта" 


Найбільш обдарованим сучасним співаком України співвітчизники одностайно вважають Олександра Пономарьова. Такими є результати опитування, яке наприкінці минулого року оприлюднив "Корреспондент.net".  

За романтичного героя української поп-сцени проголосували 19% респондентів з усіх регіонів, що зробило Пономарьова абсолютним рекордсменом за кількістю шанувальників. Адже Святослав Вакарчук опинився на другому місці рейтингу лише із 7% голосів. До п'ятірки найпопулярніших увійшли також Володимир Гришко, Віктор Павлік та Олександр Положинський. 10% опитаних відповіли, що не знають талановитих українських чоловіків-виконавців узагалі, а 28% вагалися з вибором. 

Цікаво, що під час аналогічного опитування стосовно талановитих українських виконавиць проблем виникло значно менше. Жодної не змогли назвати лише 2% опитани ... Читати дальше »
Просмотров: 913 | Дата: 15.01.2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 »
 

Міні-чат
300
Друзья сайта
          КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
          ПЕРЕКЛАДАЧ ОНЛАЙН
          Счётчик MyCounter
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Viktor Kaminsky © 2024