Меню сайта
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Victor Kaminsky П'ятница, 26.04.2024, 13:29
Приветствую Вас Гость | RSS
 
 
Головна » 2009 » Січень » 12 » Ювілейний концерт Юрія Башмета львів'яни запам'ятають надовго
Ювілейний концерт Юрія Башмета львів'яни запам'ятають надовго
21:12
Зіпсутий настрій та втрачені гроші - ось лише попередній підсумок "естетичного задоволення", отриманого львів'янами від концерту улюбленого колишнього земляка, альтиста світової слави Юрія Башмета у Львівській опері 25 листопада. 

Про концерт у межах ювілейного турне до 55-ліття музиканта афіші повідомляли ще два місяці тому. Меломани, й не лише львівські, але й з інших міст регіону, не пошкодували на квитки тризначних сум (від 250 до 700 гривень), аби в урочистій атмосфері послухати легендарного виконавця. Проте альтист та керований ним оркестр "Солісти Москви" не з'явилися на сцені ані в обіцяній 19 годині, ані о 20-й. Коли частина обурених глядачів уже почала залишати зал, вимагаючи від організаторів - ПП "Інтерконцерт-Захід" - грошей за квитки, він нетвердою ходою вийшов на підмостки лише після 21-ї. В залі залишилися найстійкіші... Для них ще відбувся концерт, зрештою, зовсім не довгий. 

Те, що Башмет, висловлюючись жаргоном музикантів, у Львові "жене халтуру", стало помітним уже на кількох попередніх виступах соліста. Проте він ніколи не дозволяв собі такої зверхності та неповаги до публіки, як кількагодинні запізнення. Тепер же, замість у Львівській опері, надовго зупинився в ... ресторані "Кактус". Як розповіла "Пошті" представник організаторів концерту Олена Новікова, і вона, і директор Національного театру опери та балету ім. С.Крушельницької Тадей Едер упродовж цього часу безупинно телефонували солісту з проханням прибути до театру і розпочати концерт. Башмет, своєю чергою, стверджував, що не отримав обіцяної організаторами суми й не вийде на сцену, доки вона не буде перерахованою. 

"Музиканти прибули до Львова ще о сьомій годині ранку, - розповідає пані Новікова. - Тож будь-які фінансові проблеми можна було погодити до того часу. Врешті-решт, просто вийти на сцену о сьомій годині вечора і вибачитися перед глядачами: мовляв, організатори повели себе непорядно й тому виступати відмовляємося". 

Щоправда, Олена Новікова стверджує, що в неї на руках є всі папери, які засвідчують: організатори свої зобов'язання перед запрошеними музикантами виконали. А те, що посередники почали вимагати доплати (у зв'язку із коливаннями курсів валют) безпосередньо перед початком виступу, більше скидається на шантаж. 

Скривдженим львівським глядачам грошей за квитки наразі не повертають, хоча чимало із них вже зверталися до компанії, говорить пані Новікова. Спершу "Інтерконцерт-Захід" спробує відшкодувати власні втрати. Бодай матеріальні. Для роз­слідування інциденту вже створена комісія із представників львівських обласних управління культури, прокуратури та управління в справах захисту прав споживачів. Єдине, за чим шкодують організатори, - що не дозволили собі в примусовому порядку зробити музикантові світової слави медичну експертизу на вміст алкоголю в крові. Оскільки його наявність була помітною і неозброєним оком. 

До речі, "Пошті" майже не вдалося отримати коментарів львівських музикантів. Оскільки більшість із них концерт просто проігнорувала. Мистецька інтуїція?

Просмотров: 1206 | Добавил: viktor-kaminsky | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Міні-чат
300
Друзья сайта
          КОНВЕРТЕР ВАЛЮТ
          ПЕРЕКЛАДАЧ ОНЛАЙН
          Счётчик MyCounter
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright Viktor Kaminsky © 2024